FILMEN VOOR FOTOGRAFEN

Masterclass DSLR film voor fotografen
De masterclass DSLR film voor fotografen is een gespecialiseerde vierdaagse workshop/seminar voor fotografen die bekend zijn met de foto-functies van onder andere de Canon5D en de Canon 7D (overige DSLR camera’s met film-functies kunnen ook in de workshop verwerkt worden). Tijdens deze vierdaagse workshop zal niet te diep ingegaan worden op de fotografische aspecten zoals scherpte-diepte, licht-metingen en dergelijke maar de workshop is echt bedoeld voor fotografen die zich willen bekwamen in het filmen. De deelnemers aan de masterclass dienen over voldoende fotografie ervaring te beschikken en er zal van een basiskennis worden uitgegaan.

Tijdens de workshop zal onder andere in worden gegaan op camera-voering, interview techniek, post-productie, shots etc. Kortom je leert een verhaal te vertellen met het medium film/video. Op dit moment is de exacte datum van de workshop nog niet vastgesteld maar deze zal in ieder geval in september plaats vinden.
De deelnemers dienen in het bezit te zijn van:
– een eigen DSLR camera met objectieven.
– een monopod statief of een statief met videokop.
– het is aan te raden om een eenvoudige externe microfoon mee te nemen.

Aanvullende informatie zal na inschrijving verzonden worden.Dag één: Camera techniek, Follow Focus, Matte Box, Externe Monitoren, Geluid.
Dag twee: Film inhoudelijk, Regie, Interview techniek, Cameravoering.
Dag drie: Praktijk, Opnames maken voor korte reportage
Dag vier: Montage, intensieve begeleiding in groepen van twee. Montage met Avid

Intensieve begeleiding> de deelnemers worden in groepen van twee verdeeld en elke groep krijgt één dag instructies over montage van film.

* De masterclass zal worden gegeven door een filmmaker die in het verleden de opleiding aan de School voor Fotografie afgerond en de transitie naar filmmaker heeft gemaakt en dus wordt de workshop gegeven vanuit het perspectief van en fotograaf.

Voor meer informatie kan je contact opnemen.

Comments are closed.