FABRIKANTEN GEAR & CO 1

ABC products, Cranes
ABC products
Een fabrikant van cranes, voor de zelfstandige filmmaker misschien te veel (lees te groot) van het goede. Als je echter opzoek bent naar en crane dan kan je altijd een bezoek aan deze site brengen.

Arri, Compleet aanbod film gear
Arri
Je hebt mensen die op hun vrije zaterdag de showroom van een luxe autodealer binnen lopen om zich te vergapen aan mooie bolides. Als je een filmmaker bent loop je dan de website van Arri binnen. Over Arri hoef ik natuurlijk helemaal niets te schrijven, neem een kijkje op de site en fantaseer hoe het zou zijn als je ergens onder de vloer van je huis een kist met geld zou vinden.

Cambo, Rigs, cranes & meer
Cambo
Producten van eigen bodem een Nederlands bedrijf dat al vele jaren actief is op het gebied van fotografie en onder andere bekend van hun technische camera’s. Ook Cambo is in de markt van DSLR filmen gesprongen. Helaas doet Cambo zichzelf en haar producten ontzettend te kort met een matige website en een slecht distributie netwerk. Ik heb tijdens een beurs met wat Cambo spullen mogen ‘stoeien’ en het zijn goede spullen. Juist daarom is het zo jammer dat de spullen niet beter op de markt worden gebracht.

Cavision, Compleet aanbod film gear
Cavision
Een site waar ik tijdens mijn zoektocht naar gear al geregeld terecht ben gekomen. De producten zien er goed uit maar telkens weer irriteer ik mij er aan dat men niet normaal de prijzen noemt maar dat je een prijslijst moet aanvragen. Helaas een bedrijf dat de producten te kort doet met een matige website die onvoldoende informatie bevat. Maar toch een site die de moeite waard is om te bezoeken vooral omdat de producten lijken te deugen.

Chrosziel, Compleet aanbod film gear
Chrosziel
Het is dat ik door feedback van gebruikers weet dat de producten deugen maar deze site spant qua informatie de kroon als het gaat om een slechte manier van presenteren. Bekijk de site en misschien wordt jij er wel wijs uit, je leest slechts lijsten met product namen en codes. Als je van speurtochten houdt: bezoek deze site. Ben je opzoek naar spullen: neem er even de tijd voor om het juiste er uit te zoeken. Zoals vermeld als ik op de feedback van gebruikers af ga deugen de producten maar van verkopen hebben ze weinig kaas gegeten, zorg dat je een PDF reader geïnstalleerd hebt!

Cinecity, Compleet aanbod film gear
Cinecity
Ze hebben veel voor weinig geld, maar er zijn grenzen die je zal moeten stellen aan de kwaliteit waar je mee wil werken. Ik zal er zelf geen spullen kopen maar er is allicht een doelgroep die blij is met de complete lijn aan producten. Naar mijn mening goedkope troep uit India.

CPM, Compleet aanbod film gear
CPM
Ze verkopen van alles het ziet er alleen niet echt subtiel uit. Grof vormgegeven gereedschap maar dat zegt niets over de kwaliteit. Ik heb de spullen zelf nooit in de hand gehad en kan daar dus geen oordeel over geven. De site is echter wel de moeite van bezoeken waard omdat ze heel veel spullen hebben om een mooie rig mee op te bouwen. Maar nogmaals het ziet er allemaal een beetje grof en ouderwets uit. Ouderwetse degelijkheid?

Cineik, Rigs & meer
Cineik
De website van Cineik is op het moment dat ik deze lijst samenstel nog erg leeg. Ik heb dit bedrijf echter wel in de lijst opgenomen omdat er een aantal foto’s van producten te zien zijn die veel belovend zijn. Als er meer informatie over Cineik bekend is zal ik deze in de lijst opnemen.

Cinevate, Compleet aanbod aan film gear
Cinevate
Cinevate heeft een hele uitgebreide collectie aan producten die gebruikt kunnen worden bij het filmen. Van shoulder mounts, viewfinders, sliders tot complete lichtsets. Cinevate is zeker niet de goedkoopste maar de producten zien er wel heel degelijk en doordacht uit. Als voorbeeld: daar waar de meeste fabrikanten shoulder pads verkopen die niet meer dan een stuk kunststof zijn heeft men bij Cinevate een hele mooie en op het oog comfortabele shoulder pad. De site is zeker de moeite waard om een grondig door te spitten.

DVtec, Shoulder pad, kleine rig
DVtec
Tsja… wat valt er over te zeggen? Ik zie op een aantal foto’s een man met een grijze baard zijn, allicht is hij de persoon die de spullen heeft ontwikkeld. Ik word er niet echt enthousiast door. De vraag is hoe compatibel de producten zijn als je ze wil combineren met spullen van andere fabrikanten.

Dynamic Perception, Sliders/dollies
Dynamic Perception
Als je opzoek bent naar een slider die geschikt is om time-lapse opnames me te maken dan is deze site er een die je niet over mag slaan. De sliders/dollies zien er goed uit en de pakketten die verkocht worden zijn erg compleet. Het is duidelijk dat de slider in het veld zijn ontstaan en ontwikkeld zijn door liefhebbers die in staat zijn gebleken om geheel zelfstandig een concurende slider op de markt te brengen. En alles voor een hele scherpe prijs… opzoek naar een slider? hier kijken!

Gini, Rigs
Gini
De Lidl/Aldi onder de producenten van DSLR film-gear. Het betere kopieer werk waarbij op het eerste gezicht vooral de producten van Zacuto het slachtoffer lijken te zijn van kopieergedrag. Ik heb zelf geen ervaring met de gear van Gini en op de diverse fora lees je wisselende reacties op de spullen. Er zijn mensen die laaiend enthousiast zijn maar aan de andere kant zijn er mensen die twijfels hebben over de kwaliteit. Kijkend naar de prijzen lijkt Gini wel een goed begin voor mensen die een rig willen opbouwen. Voor relatief weinig geld heb je een indrukwekkend uitziende set.

JBK, Follow Focus & lens gear
JBK
Dit lijkt de winkel van ‘Malle Pietje’ wel, het vreemde is dat JBK ontzettend professionele producten op de markt brengt die er echt ontzettend degelijk uitzien en de sfeer van ouderwets filmen met 35mm camera’s uitstraalt. Niet een site waar je lekker op rond gaat snuffelen maar een site die je bezoekt omdat je gewoon heel gericht iets nodig hebt dat voldoet aan de hoogste eisen. Net als bij het eerder vermelde Cambo is het jammer dat men niet de moeite neemt om een goede en aantrekkelijke website in elkaar te zetten. Een vermelding waard zijn de lens gears (voor Follow Focus) die JBK maakt. Daar waar veel bedrijven afzichtelijke lens gears van kunststof maken verkoopt JBK misschien wel de mooiste en beste lens gears die te koop zijn. Geheel op maat gemaakte lens gears die permanent om de objectieven geplaatst kunnen worden. Kortom opzoek naar goede lens gears? zeker hier gaan shoppen en als je er dan toch bent kijk naar de andere producten van JBK.

Kinomatik, Hele mooie rigs
Kinomatik
Kinomatik is en Duits bedrijf dat in mijn ogen de mooiste spullen ontwikkeld en verkoopt. Er hangt echter wel een heel stevig prijskaartje aan de producten van Kinomatik. Voor een volledig uitgevoerde rig ben je meer geld kwijt dan voor een complete camera-set. De vormgeving van Kinomatik is prachtig en ze bieden producten die qua mogelijkheden een stuk verder gaan dan de producten die de concurrenten leveren. Bijvoorbeeld rigs waarin een echte viewfinder en de complete stroomvoorziening in is geïntegreerd.

Redrock Micro, Compleet aanbod aan film gear
Redrock Micro
Redrock Micro is een van de vooraanstaande bedrijven als het gaat om DSLR gear. Daar waar steeds meer nieuwe bedrijven de markt betreden is Redrock een van de bedrijven geweest die als eerste specifieke spullen voor DSLR filmmakers heeft ontwikkeld. De opvallende blauwe accent kleur die Redrock Micro gebruikt laat hun producten direct opvallen. Als je iemand met blauwe spullen ziet werken dan weet je vrijwel zeker dat het Redrock Micro spullen zijn.

Sanda100, Camera stabalizers
Sanda100
Sanda100 of is het Sanda? is een Italiaans bedrijf dat een camera stabalizer verkoopt. De gehele site opgebouwd rondom slechts een product en dat is de Sanda100. Zoals je van Italianen mag verwachten ziet de stabalizer er netjes uit, veel meer kan ik echter niet over het bedrijf vermelden. Het lijkt een fanatieke filmmaker die zijn eigen stabalizer heeft ontwikkeld en deze nu verkoopt.

Shoot35, Follow Focus & Mattebox
Shoot35
Shoot35 is begonnen als producent van 35mm DOF adapters en is in een vrij laat stadium in de DSLR markt gestapt. Op het internet lees je eigenlijk alleen maar ontzettende positieve reacties op de spullen van Shoot35. Als je een Follow Focus of een Matte Box wil aanschaffen moet je echt even op deze site kijken!

SmallHD, Monitoren
SmallHD
Small HD wordt gezien als de producent van de beste field monitors daarnaast is de ondersteuning vanuit het bedrijf erg goed. Er wordt heel snel en goed gereageerd op de e-mails die je naar het bedrijf verstuurd. Ik kan geen vergelijking maken met alle andere producten van andere monitor fabrikanten maar als je via het internet naar de reacties van gebruikers kijkt dan valt het op dat men unaniem positief over SmallHD is.

Trusmt, Rigs & meer
Trusmt
Trusmt is een Chinees bedrijf dat spullen verkoopt die een 1 op 1 kopie van de Letus spullen lijken te zijn. Het vermoeden bestaat dat Letus haar spullen bij dit bedrijf laten maken en dat Trusmt de spullen vervolgens ook onder hun eigen naam op de markt brengen. Trusmt heeft een mooie collectie aan spullen en ondanks dat je alles via eBay in China moet bestellen verloopt de communicatie met het bedrijf erg goed. Er wordt snel en goed gereageerd op e-mails.

Wondlan, Compleet aanbod aan film gear
Wondlan
Bouw de Eiffeltoren en binnen drie maanden staat er in China een vergelijkbaar bouwwerk. Maak film gear met een uniek uiterlijk (Zacuto) en binnen not-time verschijnt er een clone op de markt die tegen zeer scherpe prijzen wordt verkocht. De spullen worden netjes op de site gepresenteerd maar voor de verkoop moet je naar eBay gaan. Het is dat je bij dit soort bedrijven onbewust vaak de vraag stelt ‘is dit betrouwbaar?’. Maar waarom zou het niet betrouwbaar zijn? Zeker de moeite waard om eens op de site te kijken. Je ziet overigens wel dat sommige mensen qua kleurstelling een andere smaak hebben dan dat wij misschien gewend zijn.

Zacuto, Compleet aanbod aan film gear
Zacuto
Zacuto is mede door een agressieve promotie campagne een van de bekendste merken die DSLR producten ontwikkeld. Niet goedkoop en eerder ‘over-prized’, als je de reviews op het internet leest zijn deze over het algemeen positief maar realiseer je wel dat er een stevig prijskaartje aan de producten hangt.

Comments are closed.